Ontspanningsmassage
Stoelmassage
Cupping massage

Algemene Voorwaarden

Algemene Voorwaarden
1. Eigen risico en aansprakelijkheid:
1.1 Een massage is voor eigen risico.
Een aantal tips om calamiteiten te voorkomen zijn;
• De massage die je ontvangt is niet bedoeld om ‘medische condities’, zoals ziekte, acute of chronische klachten, te diagnosticeren en/of te behandelen. Bij twijfel over een aandoening of blessure of bij een contra-indicatie kunnen we besluiten af te zien van het geven van de massage.
Ben je onder behandeling van een arts, therapeut of specialist, of gebruik je medicijnen dan adviseren we met je behandelaar te overleggen of het verstandig is een massage te krijgen.
• Als je een blessure hebt, of een ander lichamelijk ongemak, meldt dit dan altijd aan de masseur voor de aanvang van de massage. 

1.2 Zen en Maan is niet verantwoordelijk voor verlies, diefstal of beschadiging van eigendommen die meegenomen worden naar de praktijkruimte.
1.3 Zen en Maan is niet aansprakelijk voor schade, van welke aard ook, ontstaan doordat Zen en Maan is uitgegaan van door de cliënt verstrekte onjuiste en/of onvolledige informatie over relevante lichamelijke aandoeningen, medicijngebruik, werkzaamheden of vrijetijdsbesteding. 
1.4 De geldende prijzen voor massages staan altijd op de website. Zen en Maan behoudt zich het recht voor de prijzen van massages te wijzigen. Eventuele wijzigingen worden vermeld op de website, facebook en/of per e-mail.
1.5 De praktijkruimte is toegankelijk op de eerste etage. Er is geen lift aanwezig in het pand. Mensen die slecht ter been zijn dienen hier rekening mee te houden.
1.6 Zen en Maan heeft het recht om van de cliënt een schadevergoeding te eisen indien de cliënt meubilair, apparatuur of producten beschadigt. Zen en Maan meldt diefstal altijd bij de politie.

2. Betaling
2.1 Betaling van de massage doe je direct na de behandeling en kan via pin, contant of met een cadeaubon van Zen en Maan.


3. Huisregels
3.1 Wij gedragen ons ethisch en hygiënisch verantwoord. We verwachten dit gedrag ook van jou.
3.2 Vanuit hygiënisch oogpunt verwachten we dat je vlak voor de behandeling hebt gedoucht. Dat is voor de masseur prettiger om te werken en voor jezelf om de behandeling te ondergaan.
3.3 Onze praktijkruimte en gebruiksmaterialen zijn schoon. En het badtextiel dat we gebruiken, vervangen en/of verschonen we na elke behandeling. Natuurlijk is het mogelijk om je eigen handdoeken mee te nemen.
3.4 Tijdens een klantafspraak staat de telefoon van de masseur op stil. Je bent zelf verantwoordelijk voor het geluid van jouw telefoon tijdens de afspraak.
3.5 Seksueel gedrag c.q. seksueel getint gedrag wordt door Zen en Maan niet getolereerd. Erotische opmerkingen, handelingen of toespelingen zijn dus niet toegestaan. Is hiervan sprake dan beginnen we niet, of stoppen direct, met de massage.
3.6 Zen en Maan behoudt zich het recht voor deelnemers die naar haar mening de huisregels zoals genoemd niet naleven de toegang tot Zen en Maan te ontzeggen.
3.7 Zen en Maan heeft het recht de cliënt de toegang tot de salon te weigeren zonder opgaaf van redenen.

4. Feest en vakantiedagen en annulering van afspraken
4.1 Op feestdagen is Zen en Maan gesloten.
4.2 Eventuele vakantiesluiting wordt mondeling en via de website en facebook meegedeeld.
4.3 Je kan tot 24 uur van te voren een massage afzeggen zonder dat deze in rekening wordt gebracht. Valt het binnen de 24 uur of komt de klant niet op de afspraak dan brengt Zen en Maan de kosten van de behandeling in rekening. 
4.4 Annuleren graag via mail, WhatsApp of sms. Dit omdat ik tijdens behandelingen telefonisch niet bereikbaar ben.
4.5 Zen en Maan behoudt zich het recht voor om een massage te annuleren, als gevolg van overmacht.

5. Persoonsgegevens
5.1 Zen en Maan verzamelt persoonsgegevens van de deelnemers voor het bijhouden van haar bestand, voor het uitvoeren van betalingsopdrachten en voor de administratie. Zen en Maan gaat zorgvuldig met deze verzameling van persoonsgegevens om en houdt zich daarbij altijd aan het bepaalde in de Wet Bescherming Persoonsgegevens.
5.2 Alle persoonlijke en medische gegevens die je voor of tijdens de massage geeft behandelen we vertrouwelijk en geven we nooit zonder voorafgaande toestemming  aan derden.

6.Ik ben ontevreden over mijn bezoek aan de masseur. Wat kan ik doen? 

Stap 1. Bespreek uw ontevredenheid met de masseur
Als u niet tevreden bent over de communicatie, de kwaliteit of over iets wat de masseur heeft gedaan of juist niet heeft gedaan, bespreek dit dan eerst met de masseur. Zo lang de masseur niet weet dat u ontevreden bent, kan de masseur niets doen aan uw ontevredenheid. Als u er samen niet uitkomt of als u het lastig vindt om een gesprek met de masseur aan te gaan, dan kunt u contact opnemen met de klachtenfunctionaris.

Stap 2. Neem contact op met de klachtenfunctionaris
De klachtenfunctionaris kan u helpen bij het vinden van de juiste weg voor de behandeling van uw klacht. De klachtenfunctionaris is onpartijdig en onafhankelijk en luistert, informeert, adviseert en kan proberen te bemiddelen tussen u en de masseur. De klachtenfunctionaris doet geen uitspraak over wie er gelijk heeft. Als na inzet van de klachtenfunctionaris het probleem of de klacht niet naar uw tevredenheid is opgelost, dan kan de klachtenfunctionaris u informeren over de verdere mogelijkheden die er zijn om uw klacht voor te leggen zoals de klachtencommissie of de geschillencommissie. 

Wilt u contact met de klachtenfunctionaris, dan kunt u bellen, mailen of een klachtenformulier invullen:

Naam klachtenfunctionaris: Arienne Plaisier
Klachtenformulier: www.ngsmassage.nl/klachten 
Mailadres: klacht@ngsmassage.nl

Kosten
Aan de inzet van de klachtenfunctionaris zijn geen kosten verbonden. Voorwaarde voor de inzet van de klachtenfunctionaris is echter wel dat de masseur lid dient te zijn van het Nederlands Genootschap voor Sportmassage en/of is aangesloten bij de NGS Klachtenservice Wkkgz.  

7. Toepasselijkheid
7.1 De Algemene Voorwaarden zijn bij uitsluiting van toepassing op massages van Zen en Maan. Door een afspraak te maken voor een massage verklaart de deelnemer zich akkoord met de toepasselijkheid van deze Algemene Voorwaarden.
7.2 Zen en Maan kan de Algemene Voorwaarden wijzigen. De laatste versie van de Algemene Voorwaarden is altijd de geldende versie en is beschikbaar op www.zenenmaan.nl.

Laatst bijgewerkt op 12 september 2023